top of page

Recruitercode

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

Werk is belangrijk voor mensen en de recruiter speelt daarbij een belangrijke rol. Wie werkt in arbeidsbemiddeling heeft dus de verantwoordelijkheid om het vak bekwaam en integer uit te oefenen.


Kandidaten, de maatschappij en politiek kijken met kritische ogen naar het werk van recruiters. Recruiters liggen regelmatig onder het vergrootglas en krijgen – terecht of niet – kritiek op de werkwijze. Een grote groep recruiters vond het daarom in 2018 belangrijk om uit te werken hoe goed werk van een recruiter er uit ziet. De start van bijeenkomsten, marktconsultaties en discussies. Het resultaat, De Recruitercode, is inmiddels gereed.


Bijna 40 bepalingen geven helderheid over hoe de professionele recruiter te werk gaat. Iedereen, dus ook de kandidaat die de code leest, weet na het lezen wat je van een professionele recruiter mag verwachten.


De Recruitercode beschrijft het gedrag en de kennis dat hoort bij het bekwaam en integer uitoefenen van de rol van recruiter en levert zo een bijdrage aan de professionalisering van vakgebied recruitment. De code is een samenhangend geheel van praktische richtlijnen en ethische principes, regels en opvattingen die de Recruiter hanteert bij het uitoefenen van haar vak. In de code komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

- kwalificaties van de recruiter

- communicatie

- vertrouwelijkheid

- discriminatie

- arbeidvoorwaarden


Bron en tekst: www.recruitercode.nl
Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page