top of page

E-assessment & testen

Online assessments ten behoeve van je loopbaan of studie kunnen je helpen.

- Ze voorspellen werkgedrag

- Ze kunnen ingezet worden tijdens de selectieprocedure

- Ze meten ontwikkelpotentieel

De inzichten vormen onder andere een waardevolle aanvulling op een sollicitatiegesprek of geven een duidelijk startpunt binnen een ontwikkelingsvraagstuk. Het zijn wetenschappelijk gevalideerde online assessments & testen. De uitgever van de tests gebruikt normen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP) en werkt samen met onder andere de American Psychological Association (APA).

Ik kan onderstaande tests/assessments voor je inzetten. De intake duurt 30 minuten en het bespreken van de test een uur. Daarnaast komen er nog kosten bij voor de test zelf. Deze variëren van €75 - €150,= met een enkele uitzondering. De tests zijn online en wetenschappelijk gevalideerd. Van elke test krijg je een rapport.

Persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die specifiek is gericht op werksituaties. De test maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen als de kandidaat de test probeert te ‘sturen’ of sociaal wenselijk probeert in te vullen. Het is een betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers en sollicitanten. 

Duur invullen test: varieert per type test

Korte persoonlijkheidstest

De korte versie van The Bridge Personality. The Bridge Personality Quickscan heeft 72 vragen. Een nieuwe methode om de persoonlijkheid van je kandidaat te bepalen. ​De test is gebaseerd op het zeer valide Big Five persoonlijkheidsmodel. Het is een korte en krachtige persoonlijkheidstest. Een goede voorspeller van werkprestatie en toekomstig arbeidsgedrag.

Duur invullen test: 12 minuten

 

Loopbaantest HBO/WO

The Bridge Career is de meest gebruikte loopbaantest (hbo/wo) voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze. The Bridge Career is een professionele hbo/wo loopbaantest. De test geeft antwoord op vragen als: welke loopbaanstap past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) baan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie?

Duur invullen test: 35 minuten

Beroepskeuzetest MBO

The Bridge Career MBO: de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. De test is een professionele beroepskeuzetest. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past. 

Duur invullen test: 30 minuten

Capaciteitentest

The Bridge Ability wordt vaak afgenomen in werksituaties. Hierbij kan worden gekeken of een medewerker kan doorstromen naar een functie op hoger niveau. Of er kan worden bepaald wat de intelligentie is van een (externe) sollicitant. De test biedt een nauwkeurige voorspelling van iemands capaciteit om een nieuwe functie of opleiding aan te kunnen. Daarmee kun je hoogvliegers identificeren. De capaciteitentest (of intelligentietest) meet de cognitieve capaciteiten van personen met een opleidingsniveau van mbo t/m wo en een leeftijd vanaf 15 jaar tot 65 jaar. Met behulp van The Bridge Abillity Suite kan een voorspelling gedaan worden over iemands maximale prestatieniveau (opleidingsniveau of beroepsniveau) en daarnaast kan een indicatie van de intelligentie (IQ) worden gegeven.

Duur invullen test: 3 x 18 minuten

Korte capaciteitentest

The Bridge Ability Online is een korte online capaciteitentest (intelligentietest) met drie onderdelen: numerieke capaciteiten, verbale capaciteiten en abstracte capaciteiten. Een korte online capaciteitentest is een ‘snelle’ intelligentietest die ingezet kan worden voor vraagstukken rond selectie, recruitment of loopbaanplanning. Je kunt probleemloos grote groepen kandidaten screenen en selecteert niet alleen op basis van het cv. Omdat je zo tijdens de voorselectie talent ontdekt, hoef je minder kandidaten uit te nodigen en bespaar je kosten. 

Duur invullen test: 18 minuten

 

Studiekeuzetest HBO/WO

The Bridge is de meest uitgebreide studiekeuzetest die voor hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is. Berekent je scores op 200 beroepen en 134 hbo-/wo-studies. Het is een professionele studiekeuzetest. Het is een zeer grondig onderzoek van je studievoorkeuren. Het resultaat is een uitgebreid studiekeuzerapport waarin je alles terugleest over de hbo-/wo- opleidingen en beroepen die het beste aansluiten bij je loopbaanvoorkeuren.

Duur invullen test: 35 minuten

 

Profielkeuzetest HAVO/VWO

In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? Het is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit. 

 

Duur invullen test: 30 minuten

360 graden feedback

360 graden feedback wordt vaak gebruikt als praktisch begin voor een persoonlijk ontwikkelplan. Met de uitslagen van het 360 graden-rapport, selecteer je de juiste ontwikkelpunten en verbind je daar acties aan. 360 graden feedback leidt zo tot concrete resultaten in de ontwikkeling van medewerkers. Het is een online systeem om 360 graden feedback op de prestaties van medewerkers te verzamelen. De medewerker beoordeelt zichzelf en de gekozen feedbackgevers (bijvoorbeeld de leidinggevende, collega’s, medewerkers of klanten) geven feedback. Daardoor krijgt de medewerker duidelijke feedback op het functioneren, passend bij de vooraf gekozen competenties. Deze competenties kunnen door de medewerker zelf worden gekozen, of van tevoren zijn bepaald door de organisatie.

Duur invullen test: varieert
Prijs: >€500,=

NB. Bovenstaande informatie over de tests/assessments is afkomstig van TestGroup. Er kunnen hier geen rechten worden ontleend met betrekking tot de duur, inhoud en prijzen van de assessments in verband met eventuele wijzigingen van TestGroup.

assessment.jpg
bottom of page