top of page

Zij gingen je voor. Situaties van klanten

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

“Ik ben nu zo’n 2 jaar aan het solliciteren. De ene periode actief en vervolgens een half jaar weer niet. Nog nooit ben ik de afgelopen twee jaar uitgenodigd voor een gesprek, terwijl ik wel echt over de juiste kennis en ervaring beschik. Ik heb een baan, maar wil toch graag wat anders en begin er nu echt van te balen dat het niet lukt. Ook mis ik een goede profieltekst.”


“Ik werk momenteel wel, maar heb nu het punt bereikt dat de samenwerking met mijn baas echt tot irritatie gaat leiden. Ik heb besloten van baan te veranderen en op zoek te gaan naar een andere werkgever. Ik wil er zeker van zijn dat mijn cv en brief goed zijn wanneer ik ga solliciteren. Ik werk bij een klein bedrijf en zit zo op de lip van mijn baas. Ik denk dat een groter bedrijf nu beter bij me past.”


"Ik was aan het zoeken op Google en kwam op jouw website terecht. Ik heb nog nooit iemand naar mijn cv laten kijken en wil dat nu een keer wel. Er kan altijd wel wat verbeterd worden. Van recruiters heb ik al eens wat tips gekregen, maar ik wil dat mijn cv nu een keer goed onder handen wordt genomen."


“Ik wil graag een studie gaan volgen, maar mijn huidige werkgever geeft me daar geen ruimte voor. Hoe moet ik dit nu op mijn cv zetten? Ik twijfelde heel erg of ik wel gebruik zou gaan maken van deze vorm van dienstverlening. Ik dacht dat het niet nodig was mijn cv te laten maken. Toen ik het eindresultaat zag, was ik er zo blij mee. Een cv is zoveel meer dan een opsomming van werkervaring en contactgegevens.”

“Momenteel werk ik al 7 jaar bij mijn huidige werkgever. Ik heb het er heel erg naar mijn zin, maar wil een stap gaan maken. Mijn manager heeft me dit jaar tijdens mijn functionerings-gesprek al subtiel laten weten dat er wellicht mogelijkheden voor me zijn voor een hogere positie. Ik wil me zo goed mogelijk voorbereiden, ook omdat ik er financieel op vooruit wil gaan. Mijn cv moet er dus perfect uitzien! Het lukt me ook niet goed een profieltekst te schrijven. Ik twijfel over wat ik op moet schrijven, omdat ze me al kennen.”

“Ik wil een hele andere kant op met werk. Ik merk dat ik niet meer gelukkig word van het werk dat ik doe.”

“Ik ben ZZP-er en heb een cv van meer dan 10 pagina’s. Hoe kan ik dit structureren zodat het er maar 2 worden? Recruiters vinden mijn cv veel te lang! Hij moet flink ingekort worden. Geen idee wat er moet blijven staan... Kan je tevens mijn LinkedIn-profiel meenemen? Daar heb ik al jaren niet naar gekeken”


“Er moet flink geschrapt worden, mijn cv is veel te lang. Ik heb geen idee wat er kan blijven staan en wat er weg kan. Ik heb zoveel opdrachtgevers gehad. Welke kunnen er wel op en welke niet?”


“Kan ik nou wel of niet mijn leeftijd op mijn cv noemen en hoe zit het met mijn kinderen? Zet ik op mijn cv dat ik kinderen heb en getrouwd ben?”

“Ik ben niet aan het solliciteren maar wil dat iemand een keer naar mijn cv kijkt zodat ik zeker weet dat mijn cv goed is. Waar het vooral om gaat, is dat ik niet weet wat mijn skills zijn en hoe ik me als professional presenteer. Moet er ook een foto op? Ik heb zelf altijd banen kunnen vinden bij Shell, TNT en andere multinationals. Hoe kan ik de taken die ik heb uitgevoerd goed omschrijven en kan ik ook gewoon budgetten benoemen op mijn cv?”

"Ik heb 30 jaar niet gesolliciteerd! Na een coachingstraject ga ik komend jaar beginnen met solliciteren. Ik heb een super ouderwets cv. Op internet heb ik wel informatie gevonden, maar ik kom daar toch niet verder mee."


"Via een connectie van me ben ik nu benaderd voor een baan. Ik ben een sollicitatiebrief aan het schrijven. Moet ik dat in mijn motivatiebrief vermelden? Hoe gaat dat tegenwoordig?"

“Ik heb een LinkedIn-profiel, maar er zijn tegenwoordig zoveel instellingen. Ik ben er niet zo thuis in en ook niet heel handig met social media. De basis beheers ik wel, maar ik wil er graag meer uithalen omdat ik merk dat ik als zzp-er vaak bekeken wordt en meer klanten wil. Mijzelf goed profileren is van groot belang."


"Ik ben geëmigreerd en zoek een baan. Ik dacht dat dat snel zou lukken, maar het valt tegen. Ik ben nu inmiddels ruim een jaar bezig en beheers de Nederlandse taal steeds beter. Hoe werkt solliciteren in Nederland? Wil je een Nederlands cv voor me maken en me helpen met het voorbereiden van mijn sollicitatiegesprek?"


“Ik twijfel heel erg aan mijzelf. Ik ben een tijd uit de roulatie geweest want was ziek. Ik heb wel een cv, maar het mag allemaal wel wat mooier en beter. Ik heb ook geen goede profieltekst en foto. Ik heb een gat op mijn cv. Ik een tijd niet werken. Ik ben bang dat ik hierop afgewezen ga worden."


Je kunt bij mijn terecht als:

- werkgever

- loopbaan- of re-integratiebedrijf;

- zelfstandig gevestigde loopbaanbegeleider;

- onderwijsinstelling;

- particulier of zzp-er (gereduceerd tarief).


Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page