top of page

Wat zijn de voordelen van een LinkedIn profiel?

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

LinkedIn is een internationaal online platform waarop je andere professionals kunt ontmoeten. Naast dat een profiel bij de meeste mensen gevuld is met informatie die je ook op de curriculum vitae hebt staan, is LinkedIn geschikt voor andere activiteiten zoals: netwerken, deelnemen events/webinars, kennis delen, klanten vinden etc.


LinkedIn bestaat vanaf 2003 en heeft zich de afgelopen jaren enorm ontwikkeld. Op LinkedIn kun je een persoonlijk profiel aanmaken als persoon. Heb je een bedrijf, dan kun je een bedrijfspagina aanmaken en mensen in je netwerk uitnodigen je te volgen.


Een goed LinkedIn profiel zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent en interessante mensen kunt ontmoeten die je vooruit kunnen helpen op meerdere gebieden en andersom ook natuurlijk! Belangrijk dus om een profiel te hebben dat een juist beeld geeft van jouw als professional. LinkedIn wordt veel gebruikt door recruiters om sollicitanten te zoeken en na te trekken. Dus zorg ervoor dat je profiel er netjes uitziet en qua inhoud klopt. Via LinkedIn communiceer je met de buitenwereld. Belangrijk om je hiervan bewust te zijn. Dit kan zorgen voor positieve maar ook negatieve effecten. Het is eigenlijk de externe communicatie van jou als persoon. Denk dus na over de woorden die je kiest en wat je erop zet.
Comments


bottom of page