top of page

Vaardigheden-cv

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

Een gewoon cv, maar dan net wat anders. Cv’s delen mensen meestal in op basis van werkgevers, met daaraan gekoppeld de data te noemen dat men bij een werkgever gewerkt heeft. Dit alles zet men in chronologische volgorde (van heden tot verleden) en men start met het beschrijven van werkervaring en daarna komt de opleiding. Voor starters op de arbeidsmarkt met weinig werkervaring kan het juist handig zijn de opleiding bovenaan te vermelden.


Er bestaat ook een vaardigheden-cv. Een cv waarbij niet de werkgevers met data centraal staan, maar de vaardigheden van iemand. Het doet er op deze manier minder toe wanneer en waar je die vaardigheden hebt opgedaan. Het gaat er juist om dát je ze hebt opgedaan.

Dit kan in meerdere situaties handig zijn. Niet je werkervaring en de data zijn dus leidend, maar je vaardigheden en rollen die je daarbij hebt gespeeld. Er zijn veel vaardigheden die bij meerdere functies van pas komen. Je benoemt op een vaardigheden-cv ook wat je concreet hebt bereikt met die vaardigheden. Op een vaardigheden-cv staat dus wel je werkervaring, maar dan omschreven in vaardigheden.


Juist het zien van deze prestaties op basis van vaardigheden, kan werkgevers prikkelen om je uit te nodigen voor een gesprek.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page