top of page

Leuke klanten. Zij blij, ik blij

Bijgewerkt op: 24 sep. 2022

De klanten die ik help zijn zeer divers. De meeste hebben al gesolliciteerd, maar willen toch graag dat er iemand met ze meekijkt, ze adviseert of het werk van ze overneemt. De één is al in procedure voor een baan, de ander heeft al een goed cv, maar wil deze verbeteren en weer een ander heeft nog nooit gesolliciteerd, maar wel al 20 jaar gewerkt.
Als je weet welke kant je op wilt gaan in je loopbaan en vacatures vindt die bij je passen, is het goed om grondig naar je cv te kijken. Op je cv moeten aanknopingspunten te vinden zijn voor de recruiter en als dat minder het geval is, is het zaak dat je de draai kunt onderbouwen. Analyseer de vacature ook goed. Waarom vraagt de werkgever bepaalde eigenschappen? Wat voor persoon zoeken ze? Hierdoor kan jij je beter verkopen en reageren op de vraag van de werkgever.


Soms kun je creatief zijn met je sollicitatie, maar dit is afhankelijk van het type baan en de branche. Het gaat bij je cv om het totaalplaatje. Wie ben je als werknemer, maar ook als persoon? Wat zijn je hobby's? Sommige dingen wil je laten opvallen op je cv en andere dingen juist weer niet. Denk dus goed na over hoe je zaken verpakt en bereid je goed voor op vragen die gesteld kunnen worden tijdens het sollicitatiegesprek.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page