Zoeken
  • Sophie de Haan

Ervaar je voldoende motivatie?

Bijgewerkt: jan 7

Wist je dat er meerdere soorten motivatie zijn? Het maken van een cv kan een taak zijn waar je erg tegenop kunt zien. Ben jij intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd? Intrinsieke motivatie ontstaat vanuit jezelf. Je wilt iets. Extrinsieke ontstaat door stimulans van buitenaf. Een (financiële) beloning bijvoorbeeld.


Maak je een cv omdat het moet van UWV en het je meer geld oplevert wat je vrouw vooral fijn vindt, maar wil je eigenlijk helemaal niet werken en vind je een uitkering prima? Dan ben je extrinsiek gemotiveerd wanneer je toch die cv maar braaf gaat maken.


Allebei de vormen van motivatie zijn goed. Het komt ook voor dat beide vormen van motivatie een rol spelen. Wil je zelf iets heel graag en geeft een externe prikkel je nog een extra zetje, dan gaat dus om twee vormen van motivatie die leiden tot bepaald gedrag.


Dus zit je er doorheen met het solliciteren? Beloon jezelf dan. Een fijne beloning kan voor iedereen iets anders inhouden. Voor de één is dat een wandeling, de ander neemt chocolademelk met slagroom en weer een ander gaat zelf zijn haar verven onder de douche, of bestelt een magazine over voetbal. Het kunnen kleine dingen zijn!22 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Blik op cv.nl

Advies op het gebied van het maken en verbeteren van curriculum vitae, LinkedIn, sollicitatiebrief. 

BTW nr: NL003376348B34

KvK nr:  78755514

© 2020  by Blik op cv.nlProudly created with Wix.com

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Cookieverklaring

Download de PDF op de homepage.

Contact

Sophie de Haan

Toegepast arbeids- en organisatiepsycholoog

Delftstede (BVG)

t.a.v. Blik op cv.nl

Phoenixstraat 66

2611 AM DELFT

T: 06 45 71 81 86

M: blikopcv.nl@gmail.com