top of page

Ervaar je voldoende motivatie?

Bijgewerkt op: 23 sep. 2021

Wist je dat er meerdere soorten motivatie zijn? Het maken van een cv kan een taak zijn waar je tegenop kunt zien. Ben jij intrinsiek of extrinsiek gemotiveerd? Intrinsieke motivatie ontstaat vanuit jezelf. Je wilt iets. Extrinsieke ontstaat door stimulans van buitenaf. Een (financiële) beloning bijvoorbeeld.


Maak je een cv omdat het moet van UWV en het je meer geld oplevert, wat je vrouw vooral fijn vindt, maar wil jij zelf helemaal niet werken? Dan ben je extrinsiek gemotiveerd wanneer je in dit geval toch je cv maakt.


Allebei de vormen van motivatie zijn goed. Het komt ook voor dat beide vormen van motivatie een rol spelen. Wil je bijvoorbeeld zelf iets heel graag en geeft een externe prikkel je nog een extra zetje? Dan gaat het om twee vormen van motivatie die leiden tot bepaald gedrag.
Dus zit je er doorheen met het solliciteren? Beloon jezelf dan. Een fijne beloning kan voor iedereen iets anders zijn. Voor de één is dat een wandeling, de ander neemt chocolademelk met slagroom, en weer een ander koopt een magazine over voetbal. Het kunnen kleine dingen zijn!Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page