top of page

E-assessments: loopbaan-, beroepskeuze-, persoonlijkheidstests en meer...

Bijgewerkt op: 27 okt. 2021

Sinds kort ben ik ook begonnen met het inzetten en afnemen van diverse psychologische tests. Die heb ik in het verleden vaker gedaan en kan mooie informatie en inzichten opleveren die belangrijk kunnen zijn voor medewerker en organisatie. Bijvoorbeeld wanneer je niet goed weet waar je voorkeur naar uitgaat qua werkomgeving, beroep, vaardigheden, werkwaarden of andere pijlers. Organisaties kunnen dergelijke tests gebruiken om te onderzoeken of ze de juiste kandidaat aannemen op basis van persoonlijkheid, competenties of intelligentie (IQ) of in het kader van inzetbaarheid bij dreigend ontslag, in- of externe mobiliteit of ziekte. Om te onderzoeken wat (andere) mogelijkheden kunnen zijn in plaats van de huidige functie.


Tijdens mijn stage jaren terug bij UWV heb ik veel kandidaten getest, om ze bijvoorbeeld te helpen hun loopbaan opnieuw richting te geven.


Onderstaande tests kan ik zoal voor je inzetten. Maar er zijn nog meer mogelijkheden. Kijk hier voor meer informatie en de tarieven.


Persoonlijkheidstest

The Bridge Personality is een persoonlijkheidstest die specifiek is gericht op werksituaties. De test maakt gebruik van algoritmes die de vragen in de test aanpassen als de kandidaat de test probeert te ‘sturen’ of sociaal wenselijk probeert in te vullen. Het is een betrouwbare en valide persoonlijkheidstest voor het verkrijgen van inzicht in de persoonlijkheid en competenties van je werknemers en sollicitanten.

Duur invullen test: varieert per type test

Korte persoonlijkheidstest

De korte versie van The Bridge Personality. The Bridge Personality Quickscan heeft 72 vragen. Een nieuwe methode om de persoonlijkheid van je kandidaat te bepalen. ​De test is gebaseerd op het zeer valide Big Five persoonlijkheidsmodel. Het is een korte en krachtige persoonlijkheidstest. Een goede voorspeller van werkprestatie en toekomstig arbeidsgedrag.

Duur invullen test: 12 minuten

Loopbaantest HBO/WO

The Bridge Career is de meest gebruikte loopbaantest (hbo/wo) voor loopbaankeuze, beroepskeuze en studiekeuze. The Bridge Career is een professionele hbo/wo loopbaantest. De test geeft antwoord op vragen als: welke loopbaanstap past het beste bij mij? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) baan? Wat vind ik belangrijk in een (nieuwe) studie?

Duur invullen test: 35 minuten

Beroepskeuzetest MBO

The Bridge Career MBO: de meest uitgebreide mbo-beroepskeuzetest van Nederland. De test is een professionele beroepskeuzetest. Met deze test kun je de mbo-studie uitkiezen die het beste bij jou past.

Duur invullen test: 30 minuten

Capaciteitentest

The Bridge Ability wordt vaak afgenomen in werksituaties. Hierbij kan worden gekeken of een medewerker kan doorstromen naar een functie op hoger niveau. Of er kan worden bepaald wat de intelligentie is van een (externe) sollicitant. De test biedt een nauwkeurige voorspelling van iemands capaciteit om een nieuwe functie of opleiding aan te kunnen. Daarmee kun je hoogvliegers identificeren. De capaciteitentest (of intelligentietest) meet de cognitieve capaciteiten van personen met een opleidingsniveau van mbo t/m wo en een leeftijd vanaf 15 jaar tot 65 jaar. Met behulp van The Bridge Abillity Suite kan een voorspelling gedaan worden over iemands maximale prestatieniveau (opleidingsniveau of beroepsniveau) en daarnaast kan een indicatie van de intelligentie (IQ) worden gegeven.

Duur invullen test: 3 x 18 minuten

Korte capaciteitentest

The Bridge Ability Online is een korte online capaciteitentest (intelligentietest) met drie onderdelen: numerieke capaciteiten, verbale capaciteiten en abstracte capaciteiten. Een korte online capaciteitentest is een ‘snelle’ intelligentietest die ingezet kan worden voor vraagstukken rond selectie, recruitment of loopbaanplanning. Je kunt probleemloos grote groepen kandidaten screenen en selecteert niet alleen op basis van het cv. Omdat je zo tijdens de voorselectie talent ontdekt, hoef je minder kandidaten uit te nodigen en bespaar je kosten.

Duur invullen test: 18 minuten

Studiekeuzetest HBO/WO

The Bridge is de meest uitgebreide studiekeuzetest die voor hbo- en wo-studenten verkrijgbaar is. Berekent je scores op 200 beroepen en 134 hbo-/wo-studies. Het is een professionele studiekeuzetest. Het is een zeer grondig onderzoek van je studievoorkeuren. Het resultaat is een uitgebreid studiekeuzerapport waarin je alles terugleest over de hbo-/wo- opleidingen en beroepen die het beste aansluiten bij je loopbaanvoorkeuren.

Duur invullen test: 35 minuten

Profielkeuzetest HAVO/VWO

In het derde jaar van havo en vwo kiezen leerlingen een profiel. Er zijn vier verschillende profielen, maar ook combinaties zijn mogelijk. Een vervolgopleiding vraagt soms een bepaald vak of profiel. Belangrijk om daar bij de profielkeuze rekening mee te houden. Twijfels over de profielkeuze? Het is een zeer uitgebreide profielkeuzetest havo/vwo en achterhaalt op betrouwbare wijze bij welk profiel de voorkeur ligt. Deze profielkeuzetest bevat 321 vragen die gericht zijn op mogelijke interessegebieden. Na het invullen van de test krijg je een uitgebreid en betrouwbaar profielkeuzerapport. Hierin staat ook welke van de vier havo-/vwo-profielen het beste aansluit.

Duur invullen test: 30 minuten

​​

360 graden feedback

360 graden feedback wordt vaak gebruikt als praktisch begin voor een persoonlijk ontwikkelplan. Met de uitslagen van het 360 graden-rapport, selecteer je de juiste ontwikkelpunten en verbind je daar acties aan. 360 graden feedback leidt zo tot concrete resultaten in de ontwikkeling van medewerkers. Het is een online systeem om 360 graden feedback op de prestaties van medewerkers te verzamelen. De medewerker beoordeelt zichzelf en de gekozen feedbackgevers (bijvoorbeeld de leidinggevende, collega’s, medewerkers of klanten) geven feedback. Daardoor krijgt de medewerker duidelijke feedback op het functioneren, passend bij de vooraf gekozen competenties. Deze competenties kunnen door de medewerker zelf worden gekozen, of van tevoren zijn bepaald door de organisatie.

Duur invullen test: varieert Prijs: >€500,=

NB. Bovenstaande informatie over de tests/assessments is afkomstig van TestGroup. Er kunnen hier geen rechten worden ontleend met betrekking tot de duur, inhoud en prijzen van de assessments in verband met eventuele wijzigingen van TestGroup.


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page